Svoboda za v žep

Pridem v štacuno in se razgledujem po policah. Ne, nočem štruce kruha in paštete – kdo to sploh še je, resno? Preberem vse etikete, pa nikjer ne najdem svobode.

Čaki mal, a me hecaš? Nimate svobode na zalogi, al kaj? Ja, kakšna štacuna pa ste pol?!

Sej vem. Zdi se ti prtegnjeno. Ampak svobodo še vedno kupuješ. Bom že vedla, o čem govorim, ker delam v marketingu. No, zato ne delam več s prodajalci svobode. Ker poskrbijo, da smo nesrečni in zblojeni v buče, iščoč svobodo v spletnih trgovinah, namesto v srcu.

Ahhh, pol pa še to korona stanje-sranje. Medobčinski zapori. Nagobčniki na facah. Pa nahrbtnik, ves zaprašen v kotu sobe. Se mi zdi, da je moj kufer bolj depresiven, kot jaz.

Svoboda, ljubav, izražanje, mir – to so naše osnove. Brez njih pomoje sploh nismo ljudje. In iščemo jih vsi. Zdej mi pa povej, kok svobodnega se počutiš na lestvici od 1 do 10? Z nagobčnikom na faci; pa ko laufaš dam 3 minute čez 9 zvečer; in še v štacuno ne moreš po miklavževe darile. 

Jebote, svoboda, a te lahko v žep dam pa prešvercam s sabo?

Good news? Ja, svoboda je že skos s tabo. Sam kupit je pa res ne moreš. Niti v žep stlačit. Ne verjameš? Ajde, napiši si 10 asociacij na svobodo. Pa prosm te, nehi že mislt, da te bo kakršnakoli čudežna žavba, seksi gatke al pa drug človek osvobodil.

Vse nas jebe v glavo ta koncept. Še neki ti povem … Zadnjič sem morala v terapevtskem procesu pisat o svobodi. Ne, celega zapisa ne dam, ker še nisem ready za tok intimne delitve. Delim pa en kratek odsek moje razbojniške svobode.

“Svoboda je predvsem nagajiva. Kot razbojniška hči se vedno skriva za drevesi in se hoče z mano igrati skrivalnice. Včasih me objame tako močno, da mi zastane dih. Pozabim na svet in samo čutim. Spet drugič svoboda odide na počitnice brez mene in mi pošilja razglednice, kjer se baha z novimi sončnimi očali. Takrat sem huda nanjo. “Pa kako si me lahko pustila samo?!”. Svoboda je raziskovalka, upornica in modra starka obenem. Pogumno, celo predrzno mi zre v oči in me preverja, če sem iz pravega testa. In veš, kaj ji odgovorim?”

Itak sam greš! :)))

Živa

Nastajanje vsebine lahko kadarkoli podpreš s prostovoljnim prispevkom preko linka spodaj. Sam greš je namreč plac za inspiracijo, ne pa reklamni oglasnik. In tak želim, da tudi ostane.

paypal.me/giaziva